Társoldalunk:

A hétvége meglepetésembere büntetést kapott, döntöttek az Alonsót leidiótázó pilótáról is

2023.11.04. 18:59

Esteban Ocont és Fernando Alonsót az ütközésükért, Lando Norrist és Cunoda Jukit pedig az időlimit be nem tartásáért hívták be a versenybírók vizsgálatra a Forma–1-es Sao Pauló-i Nagydíj sprintkvalifikációja után.

Az SQ1 végén Alonso és Ocon egy félreértés után ütközött össze, amelynek következtében a francia a falban végezte, de a spanyol világbajnok sem tudta folytatni az SQ2-ben. Ocon részben egy megcsúszás miatt nem tudta elkerülni a balesetet a hármas kanyarban, a rádióban pedig leidiótázta a szerinte rossz helyen lévő korábbi csapattársát. Az FIA azonban úgy döntött, hogy Ocon és Alonso sem kap büntetést az esetért.

A meglepetésre első helyen végző Lando Norris és a hatodikként záró Cunoda Juki azért került vizsgálat alá, mert nem tartották be, hogy a szabályok szerint a kivezető körök nem lehetnek 1:14,000-s időnél lassabbak – a két Safety Car-vonal közötti szakaszt ennél rövidebb idő alatt kell teljesíteni a feltartások elkerülése végett. Végül Norrist és Cunodát is megrovásban részesítette az FIA.

A 24 körös sprintfutam 19.30-kor kezdődik Sao Paulóban.