Társoldalunk:

Ezért fog szenvedni a Ferrari a Mercedes elleni őrült csatában

2023.11.02. 09:55

Az idei F1-es szezonban a konstruktőri pontversenyben a Mercedes és a Ferrari küzd a második helyért. Az olasz istállónak jelenleg 22 pontos hátránya van a németekkel szemben, és Frederic Vasseur csapatfőnök szerint nagyon nehéz lesz ledolgozniuk ezt a különbséget.

A konstruktőri vb-címet idén toronymagas fölénnyel elhódító Red Bull mögött a Mercedes és a Ferrari hatalmas csatát folytat a második helyért. Toto Wolffék előnye jelenleg 22 pont riválisukkal szemben, és az olaszok csapatfőnöke, Frederic Vasseur nem sok esélyt lát arra, hogy ledolgozzák hátrányukat.

"Az előző két futamon két dobogós helyet hoztunk és mi voltunk a csapat, akik a második helyért harcolók közül a legtöbb pontot gyűjtötték, azonban nagyon, nagyon szoros volt a küzdelem, és úgy néz ki, nagyon nehéz lesz a minket a második helytől elválasztó rést bezárni" -írta meg a motorsport.com, mit nyilatkozott a francia szakember három futammal a szezon vége előtt.

A Ferrari egyelőre a harmadik helyen áll a konstruktőrök közöttForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Charles Leclerc két pole-t hozott egymás után és az első sort is kibéreltük Mexikóban, azonban bebizonyosodott, hogy még sebezhetőek vagyunk a riválisok támadásaival szemben. Amit mindenképpen tudunk garantálni Brazíliában, az az, hogy mindent kiadunk magunkból" - mondta a Ferrari csapatfőnöke, aki azzal számol, hogy a hétvégén esedékes Brazil Nagydíj során a Mercedes nagyon erős lesz, ugyanakkor hozzátette, hogy amíg nem látják a kockás zászlót az utolsó versenyen, Abu-Dzabiban, addig motiváltan fognak küzdeni.