Társoldalunk:

Már a Brazil Nagydíjon sem bíznak a csodában az egy éve nyeretlen Mercedesnél

2023.11.02. 14:20

A Mercedes nyerte a legutóbbi két F1-es Brazil Nagydíjat, ám Toto Wolff csapatfőnök ezúttal óvatosan fogalmazott a hétvégén esedékes versennyel kapcsolatos esélyeikről.

2021-ben és 2022-ben is a Mercedes nyert a brazil versenyen, ám az utóbbi óta, amely George Russell pályafutásának első F1-es győzelme, nem tudtak az élen végezni egyetlen futamon sem. Az egy éve nyeretlen istálló csapatfőnöke, Toto Wolff óvatosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy győzhetnek-e az idei Brazil Nagydíjon.

Őszintén szólva nem tudom. Láthatjuk más csapatoknál is, hogy van egyfajta összhang a tavalyi évi és az idei teljesítmény között. De nincs elég adat ahhoz, hogy jósoljunk, szóval nem tudom. Két lábbal a földön maradunk, és meglátjuk, hogy megy majd Interlagosban" - nyilatkozta az osztrák szakember.

Toto Wolff (balra) óvatosan nyilatkozott a Brazil Nagydíj előttForrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

A konstruktőri vb-címet toronymagasan elhódító Red Bullnál továbbra is a maximumra törekszenek, és Christian Hornerék ezúttal Brazíliában is szeretnék megelőzni riválisukat.

"Mexikóban nagyon versenyképesek voltak, Austint nehezebb megítélni a történtek miatt. Mindenképpen versenyképesnek várjuk őket Brazíliában. Számunkra Brazília egy viszkető seb a tavalyi évről, amikor nem sikerült eltalálnunk a beállításokat. Szóval most megyünk, és próbáljuk rendezni ezt idén" -írta meg az m4sport.hu, miként vélekedett Horner a Mercedes fejlődéséről, és mit vár a hétvégi futamtól.