Társoldalunk:

Lando Norris eladta élete első autóját, egy 1972-es Fiat 500-ast

2023.11.06. 08:35

A McLaren Forma–1-es pilótája, Lando Norris úgy döntött, árverésre bocsátja élete első saját személygépjárművét. A használt autó egy több mint ötven évvel ezelőtt, 1972-ben gyártott Fiat 500-as típusú jármű, ami annak ellenére különleges, hogy nem tartozik az olasz márka Jolly jelzésűek közé, bármennyire is szeretné ezt a brit autóversenyző.

Eladó Lando Norris első autója - hihetetlen darab a gyűjtőknek

Megvált első autójától a McLaren színeiben már 12 Forma–1-es dobogós helyezést szerző brit pilóta, Lando Norris. A kocsi nem is akármilyen: egy használt Fiat volt eladó, pontosabban egy Fiat 500-as, amit 1972-ben gyártottak. 

Ilyenek voltak az eredeti Fiat 500-as típusú autókForrás: AFP/Marco Bertorello

Norris elárulta, hogy ez volt az első autó, amit a saját pénzéből vásárolt, így noha többek között már egy Mini Cooperrel, egy McLaren Arturával és egy GT-vel is rendelkezik, a Fiat 500-as is közel áll a szívéhez. Mint elmondta, amikor Monacóban volt ideje, és golfozni akart, vagy a barátait szerette volna meglátogatni, rendszerint ezt használta.

„Monacóban a kis Fiat 500 Jollymmal vezettem, mert ott nem kell nagy autó, szóval ez tökéletes a kis kiruccanásaimhoz – nyilatkozta Lando Norris, aki elmondta, az emelkedőket nehezen tudta már megtenni ezzel a járművel. – Álmaim autói közül ebben a szakaszban a Fiat volt a legolcsóbb, ezért vettem meg. Valójában nem egy eredeti Jolly, szóval lehet, hogy megszólnak emiatt, de ez az autó szórakoztat. Ráadásul könnyű parkolni, ezért is mindig előnyös volt a kis és aranyos külseje Monacóban."

Egy Fiat 500 Jolly típusú autó, a mclarenes Lando Norris is hasonlót bocsátott árverésreForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Weissbrod

Megvált az F1 nagymenője első autójától, ez az ára

A McLaren 23 éves Forma–1-es pilótájának Fiat 500-as használt autójára október 31-ig lehetett licitálni, a kikiáltási ára 12 345 angol font, azaz körülbelül 5,5 millió forint volt. Végül aztán 32 ezer font lett a nyertes licit, azaz valaki mintegy 14 millió forint értékű összeget fizetett ki érte.

A Car & Classic nevű oldalra feltöltött képek alapján a világoskék festés ár nem mindenhol tökéletes, de a Fiat 500-as továbbra is jó állapotban látszik kívül, és a szőnyegekkel és fonott ülésekkel együtt belül is, azaz az új tulajdonos nem csak a garázsban tudja csodálni és használni a különleges darabot.