Társoldalunk:

Forma-3-as sztárpilóta vezetheti a Williams F1-es autóját Abu-Dzabiban

2023.11.01. 15:50

A Williams akadémistája, a Forma-3-as bajnokságban versenyző Zak O'Sullivan életében először kap lehetőséget, hogy Forma-1-es autóba ülhessen.

A Williams hivatalosan is bejelentette, hogy a 18 éves brit pilótának még ebben a hónapban, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzésén lesz lehetősége vezetni az FW45-öt.

Az Aston Martin Autosport BRDC-díj 2021-es nyertese, O'Sullivan lett az F3 idei szezonjában a legjobb a Williams négy ifistája közül, a második helyen végzett négy futamgyőzelmet aratva a McLaren által leigazolt Gabriel Bortoleto mögött. Mellette újoncként szintén lehetőséget kap Franco Colapinto, aki negyedik lett az F3-ban, de jövőre már az F2-ben fog indulni. 

Zak O'Sullivan vezetheti a Willaims autóját az Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzésénForrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

Nagyon izgatott vagyok, hogy részt vehetek az első szabadedzésen Abu-Dzabiban. Alig várom, hogy először üljek az FW45 volánja mögé. Gyerekkorom óta erről álmodom, és nagyon keményen dolgoztam ezért. Igazi megtiszteltetés, hogy lehetőséget kaphatok. Ezen felül a szezon utáni újonctesztre is visszatérek az autóba, hogy tovább fejlődjek a csapattal. Nagyon köszönöm a Williams Racingnek a lehetőséget és hogy hisznek annyira bennem, hogy idei autójukba ültessenek" – mondta O'Sullivan.