Társoldalunk:

Verstappen kioktatta a hatalmasat hibázó csapattársát

2023.10.31. 10:23

Noha csak az ötödik helyről rajtolhatott, az egyes kanyarba akár elsőként is fordulhatott volna Sergio Pérez a hazai versenyén, a Mexikóvárosi Nagydíjon. Azonban a Red Bull pilótája túlzottan agresszív volt, így nekiment Charles Leclerc-nek, amelynek következtében véget is ért a futama. Csapattársa, Max Verstappen elmondta a véleményét az esetről.

Verstappen is kiválóan startolt a vasárnapi versenyen, hiszen a harmadik rajtkockából azonnal az élre állt, és a belső íven fordulhatott a célegyenes végén. Leclerc éppen a holland miatt nem tudott beljebb húzódni, így a monacói tehetetlenül nézte, ahogy Pérez a külső ívről rákormányozza az autóját, amelynek a padlólemeze és az oldala is úgy megsérült, hogy nem tudta folytatni a versenyt.

„Valahol megértem őt, hiszen ez az ő hazai nagydíja volt, így a dobogó volt a célja, ráadásul akár rögtön az élre is állhatott volna – nyilatkozta Verstappen az esetről. – Akkor nem igazán láttam sokat belőle, csak egy autót, ami a levegőben repült, a felvételeket elnézve viszont azt hiszem, hagyhatott volna egy kicsivel több helyet. Másrészről, ha ez működik, akkor csodálatosan zárulhatott volna. Szerintem elvitte őt a túlzott izgalom, hogy a dobogón akar állni, és ez ezúttal sajnos nem sikerült."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A Forma–1-es szezon a hétvégén a sprintfutamos São Paulo-i Nagydíjjal folytatódik.