Társoldalunk:

Nincs most boldogabb ember Mexikóban Daniel Ricciardónál

2023.10.29. 10:18

A Forma-1-es Mexikói Nagydíj időmérőjén csak egyik meglepetés volt a Ferrari kettős győzelme, legalább ugyanekkorát szólt, hogy Daniel Ricciardo, az Alpha Tauri ausztrál versenyzője végzett a negyedik helyen.

A kéztörése miatt öt futamot kihagyó közönségkedvenc a múlt heti Amerikai Nagydíj után rendkívül csalódott volt, mert Austinban a sprintfutamra kitalált, de szörnyen elhibázott beállításokkal kellett versenyeznie, miközben érezte, hogy benne és az autóban is sokkal több volt.

Austinban vasárnap este egyszerűen csak vissza akartam ülni az autóba, mert úgy éreztem, benne hagytunk valamit. Volt pár dolog a beállításnál, amiről tudtuk, hogy ezen a hétvégén kipróbálhatjuk, mert hagyományos hétvégéről van szó. Pár dolog, amit határozottan ki akartam próbálni, mert hittem benne" - idézi az M4 Sport Ricciardót, aki teljes meggyőződéssel vallja, hogy kezdettől fogva tudta, nem az lesz a kérdés, hogy bejut-e a Q3-ba, hanem az, hogy mennyire tud elől végezni.

De a 4. hely még őt is meglepte, arról nem is szólva, hogy mindössze két tizeddel marad el a pole-t megszerző ferraris Charles Leclerc-től.

Cunoda Juki és a boldogságtól ordítani tudó Daniel Ricciardo (jobbra)Forrás: NurPhoto via AFP/Gerardo Vieyra/NurPhoto/Gerardo Vieyra

A negyedik hely elképesztő, de amikor látod, hogy két tizedre van a pole... Nem arról van szó, hogy Max vagy bárki hét-nyolc tizedes előnyben van. A különbség ugyanolyan klassz, mint maga a helyezés! Igazán ott vagyunk, és ki tudja, mit jelent ez a vasárnap szempontjából. Nem gondolnám, hogy a mai csak mázli volt. Igazán erősnek éreztem a tempót."

Elmondta, sérült kezével bokszmeccset ugyan még nem vállalna, és egy-két kanyarban a kerékvetőre ráhajtva érezte, hogy még nincs tökéletes állapotban, de a vezetésben már egyáltalán nem zavarja.

Ricciardo fülig érő szájjal nyilatkozott a Forma-1 hivatalos közösségi médiás felületének is, ahol azt mondta, olyan boldog, hogy legszívesebben letépnél magáról a pólóját.