Társoldalunk:

Hamilton megint az autót szidja az újabb csúfos kudarc után

2023.10.28. 09:33

A Mercedes nagy várakozásokkal érkezett meg Mexikóba, de a német istálló számára nem hoztak túl sok pozitívumot a pénteki nap szabadedzései. Lewis Hamilton és George Russell is többnyire szenvedett, és egyikük sem volt elragadtatva az autó teljesítményétől.

A pénteki második szabadedzést a hetedik helyen záró Hamilton, akit az Amerikai Nagydíjon kizártak, szerint a W14-est ezúttal is nehéz volt vezetni és továbbra sem érti, mi az oka ennek.

Nem volt túl jó, szenvedés volt vezetni az autót, mert teljességgel más, mint múlt héten, és egyszerűen nem tudom, hogy mit mondjak. Sosem tudni, hogy milyen lesz majd, néha nagyszerű, néha nem. Most nehéz kihozni belőle a jó köridőt, de szerintem az világos, hogy van benne teljesítmény, csak meg kell próbálni kihozni" - magyarázkodott a szabadedzésen nyújtott gyenge teljesítmény után a hétszeres világbajnok.

Lewis Hamilton szerint szenvedés volt vezetni a MercedestForrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Daniel Cardenas

Az eltérő beállítást használó Russell sem volt elégedett, a fiatalabb brit a 10. helyen zárta a pénteki napot.

"Lewis és én két eltérő beállítást alkalmaztunk, és valószínűleg egyikünk sem tudta az ideális tartományba hozni, emiatt úgy érezzük, hogy valahol kettőnk között lehet az ideális. Mindig frusztráló, amikor ilyen történik, de a nehéz pillanatokból többet lehet tanulni az autóról" -idézte a formula.hu Russell szavait.

A Mexikói Nagydíj programja szombaton 19:30-kor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, az időmérő edzést 23 órától rendezik, majd vasárnap magyar idő szerint 21 órakor kerül sor a 71 körös futamra.