Társoldalunk:

Nem várt, hatalmas meglepetést hozott a Mexikói Nagydíj időmérője

2023.10.29. 00:08

Óriási meglepetésre a Ferrari vitte el az első sort a Mexikói Nagydíj időmérőjén. Charles Leclerc-é a pole, mögötte Carlos Sainz végzett, a háromszoros világbajnok holland Max Verstappen csak a harmadik helyről indulhat a Mexikói Nagydíj vasárnap esti futamán.

A Q1-ben a legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a McLarennel Lando Norris nem tudott továbblépni. Ebben az is közrejátszott, hogy Alonso az utolsó percekben megpördült, így sárga zászló akadályozta a versenyzőket.

A Q2-ben Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, de az utolsó percekben már nem ment gyors kört Verstappen. Nem folytathatta tovább Fernando Alonso, aki így csak a 13. helyen végzett és utólag vették el Alex Albon továbbjutást érő helyét a pálya elhagyása miatt, így a szabadedzéseken remeklő pilóta csak a 14. helyről indulhat majd a futamon. 

A Ferari és Charles Lecrerc szinte a semmiből vitte el a pole-t és a teljes első sortForrás: NurPhoto via AFP/Gerardo Vieyra/NurPhoto/Gerardo Vieyra

A Q3-ban aztán a két Ferrari varázsolt valamit. Charles Leclerc elvitte a pole-t csapattársa, Carlos Sainz előtt, Max Verstappen pedig csak a harmadik helyre ért oda. Daniel Riciardo meglepetésre a negyedik helyre hozta be az AlphaTaurit, a hazai versenyző, Sergio Pérez pedig csak az ötödik helyről indulhat majd a vasárnapi, 21.00 órakor kezdődő futamon.

Charles Leclerc pályafutása 22. rajtelsőségét szerezte meg.