Társoldalunk:

Megint panaszkodik és az FIA-t szidja Hamilton

2023.10.27. 10:27

Az Amerikai Nagydíj vasárnapi futama után az FIA a padlólemezük szabálytalansága miatt kizárta Lewis Hamiltont és Charles Leclerc-t is. A Mercedes hétszeres világbajnoka szerint a mezőny jelentős része fenn akadt volna az FIA vizsgálatán, azonban erre a legtöbb csapat esetében nem került sor.

Az F1-es mezőny már a hétvégén esedékes Mexikói Nagydíjra készül, Lewis Hamiltont azonban még foglalkoztatják az Austinban történtek, ugyanis a futam után a szabálytalannak minősített autója miatt kizárták. A hétszeres világbajnoknak az a legfőbb problémája, hogy az FIA szúrópróbaszerű vizsgálati rendszere éppen a Mercedest ellenőrizte, ugyanakkor szerinte más csapatok is követtek el szabálytalanságot az egyenetlen austini pályán.

Lewis Hamilton szerint rengeteg szabálytalan autó versenyzett AustinbanForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

Több forrásból hallottam, hogy sok további autó volt szabálytalan. De nem tesztelték őket, ezért megúszták. Tizenhat éve versenyzem itt, és voltak időszakok, amikor más eseteknél valaki megúszott dolgokat, míg más egyszerűen balszerencsés volt, hogy tesztelték. Végül is talán jobb struktúrára lenne szükség, hogy biztosítsák az igazságosságot" - írta meg az m4sport.hu, mit nyilatkozott Hamilton, aki úgy véli, a mezőny feléről kiderült volna, hogy szabálytalan, amennyiben megvizsgálták volna őket.

"Érdekes látni, hogy egyeseknek fogalmuk sincs ennek a hatásáról. Először volt sprintversenyünk ott, és csak pár autót teszteltek, aminek a felét kizárták. Sokkal több versenyző autója volt illegális" - mondta a brit pilóta, hozzátéve, hogy a sprintformátum miatt fogott ki rajtuk a teszt.