Társoldalunk:

Verstappennek elege lett, sürgős változtatást akar az F1-ben

2023.10.27. 13:26

Max Verstappen ugyan a Katari Nagydíj sprintfutamán biztosította be harmadik világbajnoki címét, de a holland pilóta szerint az extra pontokon kívül teljesen érdektelenek és unalmasak ezek a versenyek.

A Red Bull holland sztárja semmilyen örömöt nem érez a sprintfutamok után, holott ezek többségét is ő nyerte meg az idei szezonban. Az F1 vezetői újításokkal dobnák fel a sprinteket, az új elképzelés alapján fordított sorrendben rajtolnának el a pilóták, de Verstappen szerint az lenne a legjobb, ha teljesen megszüntetnék ezeket a futamokat.

Max Verstappen eltörölné az F1-ből a sprintfutamokatForrás: AFP/Ben Stansall

"Semmilyen örömöt nem érzek egy sprint megnyerése után. A leintés után csak arra tudok gondolni, hogy ezt is letudtuk, holnap jön az igazi verseny. Már korábban is mondtam, hogy szerintem semmi értelme megpróbálni feltalálni valami újat" - nyilatkozta nemrég a 26 éves klasszis.

A futballban vagy más sportokban sem változtatják állandóan a szabályokat, 100 éve ugyanolyanok. Miért kellene nekünk ilyen dolgokkal próbálkoznunk, hogy megpróbáljuk szórakoztatóbbá tenni a hétvégéket? Ha az autók teljesítménye kiegyensúlyozott, és szorosak a versenyek, akkor semmi szükség a sprintekre" - ismertette a motorsport.com a háromszoros világbajnok egyértelmű álláspontját a sprintfutamokkal kapcsolatban.