Társoldalunk:

"Szégyen": megszólalt Verstappen kifütyüléséről a korábbi F1-es pilóta

2023.10.27. 07:53

Az immár háromszoros világbajnok Max Verstappen az Amerikai Nagydíjon is nyerni tudott, ám a holland győzelme nem nyerte el mindenki tetszését, és a díjátadón több szurkoló is hangosan kifütyülte. A botrányos helyzet a korábbi F1-es pilótát, Timo Glockot felháborította.

Szezonbeli 10., pályafutása 50. futamgyőzelmét aratta Max Verstappen Austinban, a holland sztár a hatodik helyről rajtolva végzett az élen, pedig fékproblémái is megnehezítették a dolgát. A díjátadó ünnepségen az Amerikai Nagydíjra nagy számban kilátogató mexikói drukkerek egy csoportja hangos füttyszóval fejezte ki nemtetszését Verstappen újabb sikere láttán, és ez a korábbi F1-es pilótát, Timo Glockot mélységesen felháborította.

Max Verstappen az Amerikai Nagydíjat is megnyerte idénForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Hogy Max Verstappent miért fütyülték ki az austini győzelmét követően, az számomra felfoghatatlan. Lehetséges, hogy a Red Bull és Sergio Perez közötti probléma miatt, de Verstappennek ahhoz semmi köze. Ezért sem tudom megérteni ezt az egészet" - jegyezte meg a német autóversenyző.

"Ez szégyen az F1-re nézve, mert Verstappen egy kivételes sportoló, aki idén csodálatosan teljesít. Az én szememben ez teljességgel rossz és nem szabadna ilyesmit csinálni" - tolmácsolta a motorsport.com Glock véleményét, ami a német Sky-on közzétett írásában jelent meg.