Társoldalunk:

Pérez dühös szurkolói miatt testőröket fogadtak Verstappen mellé

2023.10.26. 16:29

A Forma–1-es Red Bull csapat a Mexikói Nagydíj előtt testőröket fogadott a háromszoros világbajnok Max Verstappen mellé, akit a legutóbbi austini futamon hangosan pfujoltak a mexikói szurkolók, akik Sergio Pérez sikeréért szorítottak.

A Red Bull mexikói pilótájának rendkívül fontos a hazai verseny, amelyre különleges sisakfestéssel készült, amelyen a "soha ne add fel" felirat is megtalálható.

Mexikó a legfontosabb hétvégém a szezonban, alig várom a hazai versenyemet. Múlt hétvégén őrült hangulat volt Austinban, el sem tudom képzelni, milyen lesz majd Mexikóban” – mondta Pérez, aki hangsúlyozta, hogy azt szeretné, hogy a mexikói szurkolók ne csak őt, hanem az Red Bull csapatot támogassák.

Sergio Péreznek rendkívül fontos a Mexikói NagydíjForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Pérez nyilatkozatára azért is volt szükség, mert a mexikói pilóta szurkolói az Amerikai Nagydíj végén hangosan pfujolták Max Verstappent, a győztes tiszteletére lejátszott holland himnusz alatt pedig folyamatosan a "Checo-Checo” skandálás hallatszott. 

A két pilóta állítólag amúgy sem szívleli egymást, aminek a fő oka, hogy az előző szezonban a Sao Pauló-i Nagydíj végén Verstappen a Red Bull egyértelmű utasítása ellenére nem engedte el Pérezt, miközben a holland már bebiztosította világbajnoki címét, addig csapattársa harcolt a második helyért Charles Leclerc-rel.

Az idei szezonban aztán Pérez gyengébb teljesítménye miatt folyamatosan jöttek az összeesküvés elméletek a mexikói pilóta lecseréléséről, ezek után pedig csak olaj volt a tűzre, amikor Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója egy interjújában beszélt arról, hogy Pérez miért nem tudja tartani a lépést Verstappennel. Marko szerint ebben szerepet játszik Pérez nemzetisége is, ám az osztrák szakember helytelenül "dél-amerikainak" nevezte a mexikóit, ami nagy felháborodást keltett, mivel az ország hivatalosan Észak-Amerikában van. 

Pérez egyelőre nem tudja felvenni a versenyt VerstappennelForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

Az utóbbi hónapok történései miatt Mexikóban nem várják tárt karokkal Max Verstappen, akit a közösségi médiában is folyamatosan támadnak és fenyegetnek, ezért a Red Bull a Mexikói Nagydíj hétvégéjére testőröket fogadott a háromszoros világbajnok mellé.

Max valójában nem akarja ezt, és nyugodt. Mi viszont felelősséggel tartozunk érte. Ezért szeretnénk biztosra menni” – erősítette meg Helmut Marko az F1-Insidernek.

Hogy ilyen helyzet alakult ki Pérez hazájában, abban a versenyző köreibe tartozóknak is van szerepük. Az M4 Sport azt írja, hogy Pérez édesapja, Antonio Pérez Garibay a közelmúltban több interjúban is arról beszélt, hogy fia nem kap azonos bánásmódot a Red Bulltól, hogy csak másodhegedűsként kezelik, eleve annak szerződtették, és ez áll az idei hullámvölgyének hátterében.