Társoldalunk:

A Forma-1 vezetőit szidja Sebastian Vettel

2023.10.26. 14:59

A Forma-1 vezetői különleges újítással tennék változatosabbá a sprintfutamokat, de a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel abszolút ellenzi az ötletet és kritikájának hangot is adott.

Az F1 olasz vezérigazgatója, Stefano Domenicali szerint szükség van bizonyos változtatásokra, hogy a sportág ne váljon egyhangúvá és kiszámíthatóvá. Az új elképzelés szerint a sprintfutamokon fordított sorrendben rajtolnának el a pilóták. Ha ezt már bevezették volna, akkor az Amerikai Nagydíjon Max Verstappen indult volna utolsóként, míg Daniel Ricciardo elsőként.

Az F1 főnökei készek fontolóra venni a fordított rajtrácsos sprintversenyeket, mert a jelenlegi formátum nem tud kellő izgalmat kelteni és a szurkolók részéről is általános érdektelenség övezi.

Sebastian Vettel keményen kritizálta az F1 vezetőinek új javaslatátForrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A korábbi F1-sztár, a tavaly visszavonult négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint ez az elgondolás teljesen haszontalan.

Őszintén szólva ez egy hatalmas baromság. Nem tudom, melyik zseni találta ki, de nem ez a megoldás. Ez egy teljesen rossz megközelítés" - adott hangot elégedetlenségének a német versenyző.

A sprintversenyeket 2021-ben iktatták be a Forma-1 versenynaptárába, de hamarosan jelentős átalakuláson eshetnek át.

Forrás