Társoldalunk:

Ezért omlott össze Verstappen csapattársa

2023.10.26. 10:12

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint mentálisan elképesztő kihívást jelent Max Verstappen csapattársának lenni, és a holland kirobbanó formája miatt esett vissza idén látványosan az osztrák istálló másik pilótája, Sergio Pérez teljesítménye.

Sergio Péreznek a 2023-as szezon hozta el a Red Bullos karrierje mélypontját. A mexikói pilóta ugyan két futamot nyert az idény elején, ám azóta jelentősen visszaesett, és hátránya már 226 pont az immár háromszoros világbajnok Max Verstappenhez képest. Christian Horner csapatfőnök szerint a holland pilóta kimagasló teljesítménye egyszerűen bedarálta Pérezt, akinek mentálisan borzasztóan nehéz lehet elviselni, hogy csapattársa ennyivel jobb és eredményesebb nála, holott mindketten ugyanolyan autóval versenyeznek.

Max Verstappen csapattársának lenni talán a legkeményebb munka a boxutcában, mivel olyan magas szinten teljesít, és ez könyörtelen. Olyan mentális hozzáállásra van szükség, amivel képes vagy kezelni ezt. Valahányszor látod az adatokat, azt mondod: Hogyan csinálta ezt? És ehhez erős karakter kell, hogy boldogulni tudj vele. Az elmúlt három-négy évben olyan formában volt, hogy bármelyik versenyzőnek nehéz lett volna a rajtrácson" - nyilatkozta Horner, megvédve ezzel a sokat kritizált Pérezt.

Sergio Pérez számára borzasztóan nehéz Max Verstappen csapattársának lenniForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

"Volt idén egy döntő pillanat, Miami, ahol Checo előtt - ha úgy tetszik - üres volt a kapu. Megnyerte a két azerbajdzsáni versenyt, nyert Szaúd-Arábiában, és látszott, hogy mennyire magabiztos. De Max megnyerte azt a versenyt, miután egy piros zászló feltartóztatta az időmérő edzésen, és csak a kilencedik helyről rajtolt. Ezek után állt az élre, és mentálisan ez egészen brutális volt Checo számára, amit nehéz volt kezelni" -írta meg az m4sport.hu, hogy Horner szerint az idénynek melyik volt az a kulcsmomentuma, amikor megtört Pérez lendülete.

A mexikói azóta sem talált vissza régi formájához, Verstappen viszont képtelen hibázni, és a mezőny többi tagjához hasonlóan Péreznek sem volt esélye arra idén, hogy szorossá tegye a vb-címért folytatott harcot.