Társoldalunk:

A Red Bull pilótája különleges sisakfestéssel készül a Mexikói Nagydíjra

2023.10.25. 18:48

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája különleges sisakfestéssel készül a hétvégén sorra kerülő Forma–1-es Mexikói Nagydíjra.

A Red Bull pilótája ugyan a második helyen áll a vb-pontversenyben, azonban továbbra sincs jó formában, legutóbb a szeptember elején rendezett Olasz Nagydíjon állt a dobogón. 

Sergio Péreznek rendkívül fontos a Mexikói NagydíjForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Péreznek jó esélye van arra, hogy megkaparintsa a második helyet a vb-pontversenyben, azonban az előnye folyamatosan apad, és ha az Amerikai Nagydíjon nem zárták volna ki utólag a második helyet megszerző Lewis Hamiltont, akkor a mexikói pilóta előnye 19 pontra csökkent volt a hétszeres világbajnok brit versenyző előtt.

A Red Bull mexikói pilótájának rendkívül fontos a hazai verseny, amelyre különleges sisakfestéssel készült, amelyen a "soha ne add fel" felirat is megtalálható.

Mexikó a legfontosabb hétvégém a szezonban, alig várom a hazai versenyemet. Múlt hétvégén őrült hangulat volt Austinban, el sem tudom képzelni, milyen lesz majd Mexikóban" - mondta Pérez, aki hangsúlyozta, hogy azt szeretné, hogy a mexikói szurkolók ne csak őt, hanem az Red Bull csapatot támogassák.