Társoldalunk:

Erős fájdalomcsillapítókkal versenyzett a Ferrari pilótája

2023.10.25. 16:37

A Ferrari Forma-1-es pilótája, Charles Leclerc elárulta, hogy egészségügyi problémák miatt fájdalomcsillapítókra volt szüksége a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon.

Charles Leclerc nehéz hétvégén van túl, ugyanis nem csupán az egy kiállásos stratégia nehezítette a versenyét, hanem egy egészségügyi problémával is szembe kellett néznie. A racingNews365.com beszámolója szerint a monacói pilóta elárulta, hogy komoly fogfájással kellett megküzdenie a vasárnapi futamon, bár állítása szerint ez nem volt hatással a teljesítményére.

Fogfertőzésem volt, azt hiszem a bölcsességfogam volt az. Csütörtöktől végig nagyon erős fájdalomcsillapítókat szedtem. Csütörtökön és pénteken nagyon fájt, a vasárnapi futamra valójában egészen rendben volt, mert előtte vettem be fájdalomcsillapítót. Volt időszak, amikor kicsit rosszabb volt, néha jobb, de nem befolyásolt semmit vezetés közben" – mondta Leclerc.

A Ferrari pilótája a hétvége elején még versenyképesnek tűnt, a nyitónapon megszerezte a pole pozíciót, ám a futam elején elvesztette a vezető pozícióját, majd rossz stratégiát választott a csapat, így egészen a hatodik helyig zuhant vissza. Utólag pedig ki is zárták a versenyből.