Társoldalunk:

A verseny feladásán gondolkodott az F1 nagy visszatérője az Amerikai Nagydíjon

2023.10.25. 08:53

Az AlphaTauri ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo az Amerikai Nagydíj után arról beszélt, hogy azon gondolkodott, hogy feladja a versenyt.

Ricciardo először indult futamon azt követően, hogy a Holland Nagydíj szabadedzésén eltörte a kezét. A felépülése alatt Liam Lawson helyettesítette, de Austinban visszatért az ausztrál pilóta.

Ricciardo a szombati sprintfutam után nehezen szállt ki az autóból, láthatóan nem támaszkodott a sérült kezére, aminek szerinte még időre van szüksége.

Daniel Ricciardo visszatérése nem sikerült tökéletesenForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Rudy Carezzevoli

„A csapat szerint Stroll autójáról szakadt le valami, de nem vagyok benne biztos. A lényeg, hogy összeszedtem valami törmeléket, ami megnehezítette a versenyünket. Legjobb esetben is a top 10-ért harcolhatunk ezzel az autóval, de sérülten nincs esélyünk pontot szerezni" – mondta Ricciardo, aki hosszasan volt a boxban, míg sikerült eltávolítani a törmeléket az autóról.

Végül körhátránnyal, utolsó helyen ért be, ami a kizárások után a 15. helyet jelentette.

„Mondtam a csapatnak, hogy nem tudok mit tenni, döntsük el, hogy a boxban csinálunk valamit vagy ennyi volt mára. A végén úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk kijavítani a hibát, és ezt követően egy kicsit jobb lett az autó" – mondta az ausztrál.