Társoldalunk:

Az F1 nagy visszatérője: A kezem nem lehet kifogás, borzalmas versenyünk volt

2023.10.24. 07:36

Daniel Ricciardo, AlphaTauri nem kínélte saját magát. A versenyző szerint a sérüléséből való felépülést nem hozhatja fel kifogásnak azért, hogy a Forma–1-es Amerikai Nagydíja ennyire rosszul sikerült.

Ricciardo - akinek első futama azok után, hogy a zandvoorti kéztörése miatt öt nagydíjat ki kellett hagynia- utolsóként ért célba Austinban azok közül, akik be tudták fejezni a versenyt, ez pedig a 17. helyet jelentette számára. (Később nyert két helyet Lewis Hamilton és Charles Leclerc kizárásával, de ennek semmi jelentősége nincsen a szempontjából.)

Érthető módon nem volt elégedett az austini futamot követően az ausztrál pilóta - írja a Motorsport.

Daniel Ricciardo nem volt boldog, hiába a nagy mosolyForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Valójában a szombati sprint után talán rosszabbul éreztem magam, szóval az egyfajta jó bemelegítés volt. Vannak pozitívumok. A kezem viszont nem lehet kifogás. Azzal nem voltak problémák, ahogyan a visszatérés időzítésével sem. Fizikálisan viszont egyértelműen kemény verseny volt. Ettől még rendben voltam, de az autóm sérülése lassított minket. Mondtam is a srácoknak, hogy sajnálom, de nem tudok ennél többet. Emiatt eléggé borzalmas versenyünk volt. A legjobb esetben top 10-es autó vagyunk, de ha sérülést szenvedünk, akkor esélyünk sincs a pontszerzésre. Mondjuk úgy, hogy a napunk nagyobbik része balszerencsés volt."