Társoldalunk:

Rendhagyó döntést hozott a Red Bull: világbajnok pilóta helyettesítheti Sergio Pérezt

2023.10.24. 09:48

Az Abu-dzabi Nagydíjon két tesztpilótát is beültet a Red Bull az egyik autójába, Jake Dennis és Isack Hadjar is tesztelhet az egyik szabadedzésen.

A tavalyi szezontól kezdve minden csapatnak kötelező legalább két alkalommal lehetőséget biztosítania F1-es versenytapasztalattal nem rendelkező versenyzőknek. A mostani idénynek ugyan már több mint a háromnegyede eltelt, egyelőre csak a Ferrari és az Aston Martin cserélt egyet-egyet a pénteki gyakorlásokon – a legtöbb istálló Mexikóban vagy Abu-Dzabiban tervezi a beiktatást.

A Red Bull is így döntött, rendhagyó módon a konstruktőri világbajnok mindkét lehetőségét a szezonzáróra hagyja, így Abu-Dzabiban a Forma–E idei világbajnoka, Jake Dennis, és a Forma–2-ben szereplő Isack Hadjar is vezetheti az egyik Red Bullt – minden bizonnyal az egyikük Max Verstappenét, a másikuk Sergio Pérezét valamelyik gyakorláson.

Hadjar Mexikóban az AlphaTaurit is tesztelni fogja előtte, a faenzaiaknak az újonc Nyck de Vries szezon eleji szerepeltetése miatt elég egy szabadedzésen elindítaniuk egy tesztpilótát. 

A Red Bull eredetileg Liam Lawsont tervezte autóba ültetni, ám az új-zélandi pilóta Daniel Ricciardót öt futamon is pótolta a szezonban az AlphaTaurinál, így már nem számít újoncnak.

Forrás