Társoldalunk:

Pérez már latja a fényt az alagút végén

2023.10.23. 18:59

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája a negyedik helyen zárta az austini Amerikai Nagydíjat, azonban annak ellenére is elégedetten nyilatkozott, hogy lemaradt a dobogóról.

Azok után, hogy az utóbbi három futamon egyszer 8., egyszer 10. lett, míg egyszer nem ért célba, az austini negyedik hely joggal töltheti el elégedettséggel Pérezt. Még úgyis, hogy csak a 10. helyről rajtolhatott, és úgy lett negyedik, hogy az előtte célba érő Lewis Hamiltont végül kizárták. Pérez így egyrészt végre ismét értékelhető eredményt ért el, másrészt négy futammal a zárás előtt 39 pontra növelte az előnyét a hétszeres világbajnok brittel szemben a második helyért vívott csatában. 

"Helyenként nagyon jó tempót diktáltunk. Csak az én tempóm nem volt elég jó a keményeken ahhoz, hogy nagyobb felzárkózást mutassak be. Szóval erre figyelni kell. Sikerült előre lépni, főleg ha figyelembe vesszük, hogy mennyire kihajtottuk az autót, amiben szerintem még így sok kiaknázatlan teljesítményt hagytunk. Remélem, ezt be is tudom bizonyítani a következő versenyhétvégén, Mexikóban" - mondta a mexikói pilóta.

Sergio Pérez biztos benne, hogy hazai pályán újra nagyon jól fog teljesíteniForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

A sprintfutamon mutatott gyenge teljesítményét a kevés gyakorlásra vezette vissza, illetve arra, hogy egészen más körülmények fogadták őket a pályán, mint, amire a szimulátorban készültek.

"Egy kicsit most vissza kell lépnünk és mindent újra kell kezdenünk. Austinban nem tudtuk megmutatni a teljes tempónkat, ezért hiszek nagyon abban, hogy Mexikóban sokkal erősebbnek kell lennünk, mint itt voltunk. Jó volt teljesíteni egy egész versenytávot és megérteni, hogy sokkal több lehetőség van a kezünkben" - mondta Pérez.