Társoldalunk:

Egy érthetetlen döntés miatt egyetlen pilóta csinálta a show-t az amerikai sprintfutamon

2023.10.22. 00:41

Max Verstappen, a Red Bull holland világbajnoka rajt-cél győzelmet aratva nyerte a Forma–1-es Amerikai Nagydíj sprintfutamát a mercedeses Lewis Hamilton és a brit által a rajtnál megelőzött, ferraris Charles Leclerc előtt. A szezon ötödik rövidített versenyéről készült élő szöveges tudósításunkat ide kattintva olvashatják el.

A rajt után Verstappen agresszívan védekezve megtartotta a vezető pozíciót a második helyről induló Leclerc-rel szemben, akit viszont a következő kanyarban Hamilton le tudott hagyni.

A 19 körös versenyre Carlos Sainz (egyedüliként) érthetetlennek tűnő módon eltérő taktikát választott, de a Ferrarinak csak az elején váltak be a lágy keverékű abroncsok. Ráadásul a spanyol a mclarenes Oscar Piastrival össze is ért a rajt után.

Az ausztrál később folyamatosan esett vissza, George Russell viszont szabálytalanul előzte meg, amiért a Mercedes versenyzője időbüntetést kapott – végül azonban a rajtbüntetése alapján a 11. helyről indulva így is pontot szerzett a brit, ez szerencséjére három tizeden múlott.

A show-t így is elsősorban Sainz csinálta, aki a korai előzéseivel, majd hősies, de végül hiábavaló védekezéseivel szórakoztatta az austini közönséget.

Sainz manőverei okozták az izgalmakat a sprintfutamonForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

Az Amerikai Nagydíj futama magyar idő szerint vasárnap 21 órakor kezdődik.