Társoldalunk:

A Red Bull főnökének nem tetszett az austini sprint, szerinte változásra van szükség

2023.10.22. 12:03

A világbajnok Max Verstappen sima győzelme ellenére is elégedetlen az austin sprintfutammal a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

A brit sportvezető éppen a háromszoros világbajnok holland sztár túlságosan könnyed győzelme miatt fogalmazta meg aggályait a sprintfutammal kapcsolatban. Mint elmondta, az nagyon jó, hogy a rövidített futamokon képet kaphatnak arról, hogy mire számíthatnak az autóktól a hosszú nagydíjakon, de ettől még változásokra lenne szükség a 2021-ben bevezetett sprintfutamokon.

Egy kicsivel több kiszámíthatatlanság kellene. Meg lehetne fordítani a top tíz sorrendjét, vagy nem tudom... igaz, akkor meg több pontot kellene adni a pilótáknak, hogy megérje kockáztatniuk - mondta Horner, aki szerint növelni kellene a sprintversenyek értékét, azaz több pontot kellene osztani a végén.

Christian Hornernek (b.) vannak ötletei a változtatásraForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Az elgondolás rendben van, de a kivitelezésnél ennél többre van szükség, hogy valóban izgalmassá tegyük a versenyeket a nézők számára" - mondta a Red Bull csapatfőnöke, aki arról nem beszélt, hogy az idei év sprintfutamai (és egyéb versenyei) éppen az ő dominanciájuk miatt lettek ilyen egyhangúak.

A sprintfutamok 2021-ben kerültek be a naptárba, és azóta évről évre változtatják a szabályokat, azaz még messze nem kiforrott az új versenyforma.