Társoldalunk:

Pérez Verstappennek is csak ártott, egyre reménytelenebb a helyzete a Red Bullnál

2023.10.21. 18:19

Sergio Péreznek nem sikerült a legjobban az Amerikai Nagydíj időmérő edzése sem: mindössze a kilencedik helyen zárt, ráadásul csapattársát, Max Verstappent is hátráltatta a Q3-ban.

Péreznek már a Q2-ből is csupán 18 ezreden múlt a továbbjutása, majd az utolsó szakaszban sem tudott a legjobbakkal harcolni. Az elmúlt három versenyétvégén mindössze öt pontot szerző mexikói ráadásul Verstappennek sem segített, sőt, a holland első gyors körének végén szélárnyék helyett csak turbulens levegőt adott a csapattársának. Végül Verstappennek ez a köre a hatodik helyre volt elég, miután az utolsó mért körét elvették pályaelhagyás miatt. A holland ki is fakadt a csapatára és Pérezre, amiért így időzítették a két autó helyezkedését a pályán.

„Nem volt egyszerű, mert küszködtem az egyensúllyal minden tempó mellett, és ezen a változtatások sem segítettek" – értékelt Pérez az időmérő után, majd hangsúlyozta, hogy a tizedek rossz oldalán állt a Q3-ban.

Az elmúlt hetekben egyre több hír jelent meg arról, hogy az érvényes szerződése ellenére Pérez jövőre esetleg nem lesz a Red Bull pilótája, és a most vasárnapi futamon sem lesz egyszerű bizonyítania a mexikóinak a kilencedik helyről, akire már Lewis Hamilton is veszélyes az összetett második helyét illetően.