Társoldalunk:

Női Forma-1-es pilótát szerződtetett a McLaren

2023.10.18. 19:49

A McLaren Forma-1-es csapata bejelentette, hogy csatlakozott a csapathoz a 18 éves női pilóta, Bianca Bustamante, aki az F1 Academy sorozatban képviseli majd a brit istállót.

A McLaren F1-es csapata felvette soraiba az első női pilótát, Bianca Bustamantét. A 18 éves fülöp-szigeteki versenyző a McLaren színeiben fog versenyezni jövőre a francia ART Grand Prix csapatánál és a csapat utánpótlás-programjába is bekerül.

A mindössze 18 éves Fülöp-szigeteki versenyzőnek a tavalyi volt az első idénye az együléses szériaautók világában, és nem vallott szégyen: a csak női versenyzőket felvonultató W Seriesben az első futamán rögtön a pontszerző 9. helyen végzett, a szezon végén pedig a 15. helyen zárt, és ő lett az év újonca. Az év elején az F1 Academy rendszerben érdekelt Prema igazolta le, amelynek színeiben eddig két győzelmet és két dobogós helyezést ért el, jelenleg a 7. helyen áll az összetettben.

Ez egy hihetetlen pillanat a karrieremben. Aláírhattam a McLarenhez és az ART Grand Prix-hez, ez messze túlszárnyalja mindazt, amit valaha is képzelni mertem, amikor elkezdtem gokartozni a Fülöp-szigeteken. Még most is elérzékenyülök, amikor a nevemet a McLaren neve mellett látom, szavak nincsenek arra, micsoda története és öröksége van ennek a csapatnak" – mondta a fiatal lány.

"Nagy köszönet jár Susie Wolffnak és az F1 Akadémia csapatának, amiért olyan keményen küzdöttek értünk, lányokért, és megadták nekünk a lehetőséget, hogy a lehető legjobbak legyünk. Soha nem voltam még ennyire motivált" – mondta Bustamante.