Társoldalunk:

"Vigyék el a kib.szott csapattól!” - egyre nagyobb a Red Bull-főnök körüli botrány

2023.10.18. 14:16

Az utóbbi napokban feszült helyzet alakult ki a Red Bull F1-es csapatának tanácsadója, Helmut Marko jövője körül. A 80 éves szakember korábbi kollégája, Joan Villadelprat sincs jó véleménnyel az osztrák istálló egyik legfontosabb emberéről, és azt javasolja, hogy azonnal távolítsák el a pozíciójából Markót.

Az idén gyengén teljesítő mexikói pilóta, Sergio Pérez mellett a Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak a jövője is veszélybe kerülhet, bár az érintett ezt cáfolta és szerinte szó sincs arról, hogy kirúghatják.

Mindenesetre a szókimondó stílusáról híres 80 éves szakember megítélésének biztosan nem tesz jót a korábban az F1-ben több csapatnál is dolgozó Joan Villadelprat megnyilvánulása, aki a PlanetF1-nek beszélt nem túl visszafogott stílusban Markóról.

Vigyék el Helmut Markót a kib.szott csapattól. Amikor csak kinyitja a száját, semmi mást nem csinál, csak üt valakit. Ebben a témában nem kellene ennyit beszélni, mert ha a dolgok rosszul alakulnak és nehézzé válnak egy pilóta számára, akkor nincs szüksége arra, hogy valaki megmondja, hogy haszontalan" - kritizálta az osztrák szakembert Villadelprat, aki korábban együtt dolgozott Markóval.

Helmut Marko (jobbra) kemény kritikát kapottForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

"Igen, egyáltalán nem segít, egyáltalán semmit, sőt, a csapatot sem segíti egyáltalán, soha. Dolgoztam Markóval, utánpótlás-szériában volt tőle öt autóm, és nálam versenyzett az akkori Red Bull-juniorok közül Jaime Alguersuari és Brendon Hartley. Ismerem azt a nyomást, amit a fiatal srácokra helyez, és az teljesen haszontalan. Ő úgy gondolja, hogy a kiabálás és ez a viselkedés reakciót vált ki, de nem: így nem hajszolni, hanem tönkretenni lehet embereket" - szúrt oda egykori kollégájának a spanyol szakember.

A formula.hu megírta, hogy Villadelprat szerint Pérez helyzetét is rontja, hogy Marko állandóan nyomást helyez rá, bár azt is elismeri, hogy a mexikóinak nehéz dolga van a brutálisan teljesítő Max Verstappen árnyékában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK