Társoldalunk:

Hamiltonék katari botránya után elégedett volt a Mercedes főnöke

2023.10.18. 11:18

A Katari Nagydíj vasárnapi futamán Lewis Hamilton és George Russell már az első körben összeütköztek, ami a hétszeres világbajnok kieséséhez vezetett. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban nem volt ideges, hanem a versenyzői reakcióját dicsérte.

Térdműtéte miatt az utóbbi két futamot kénytelen volt kihagyni Wolff, ráadásul Szuzukában és Katarban is egymással viaskodtak a Mercedes pilótái. Utóbbi versenyen Hamilton már az első körben kiesett, miután óriási hibát elkövetve próbálta megelőzni Russellt az első kanyarban.

A német istáló főnöke otthonról követte az eseményeket, majd meglepően reagált a helyzetre, hiszen Hamilton először Russellt hibáztatta és csak később ismerte el a felelősségét és kért bocsánatot a fiatalabb brittől.

Biztató volt látni, ahogyan a versenyzők és a csapat reagált. Lewis és George is tudja, hogy a csapat az első, és sosem állna szándékukban veszélyeztetni ezt. Biztosra veszem, hogy mindannyian tanulni fogunk ebből az esetből" - mondta Wolff, aki szidalmazás helyett inkább dicsérte a pilótáit.

Toto Wolff megdicsérte a versenyzőit a katari ütközés utánForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

A következő futamra, az Amerikai Nagydíjra új padlólemezzel készül a Mercedes, bízva abban, hogy idei utolsó komoly fejlesztésük előremutató lesz a jövőt illetően.

"Egy módosított padlólemezzel érkezünk, ami az utolsó jelentős fejlesztésünk lesz idén. Remélhetőleg hozni fog egy kis időnyereséget, de sokkal fontosabb, hogy ez egy mérföldkövet jelent a W15-ös fejlesztése szempontjából. A konstruktőri második helyért folyó küzdelem az utóbbi versenyeken intenzívebbé vált. Továbbra is leszegett fejjel megyünk, nyomjuk tovább, és a célunk, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük, és növeljük az előnyünket" -írta meg az m4sport.com, mit mondott az austini futam előtt a Mercedes csapatfőnöke.