Társoldalunk:

Ezzel magyarázzák az Aston Martinnál Alonso csapattársának látványos szenvedését

2023.10.18. 08:42

Az Aston Martin F1-es csapatánál úgy látják, hogy Lance Stroll gyengébb teljesítménye leginkább az autó változásának köszönhető.

Lance Stroll a nyári szünet óta látványosan gyenge teljesítményt nyújt a versenyeken, az utóbbi öt futamon pontot sem szerzett, és az időmérőkön is többnyire szenved. A kanadai pilóta rengeteg kritikát kap, sokan azt gondolják, hogy csak az édesapja, az Aston Martin F1-es csapatát birtokló Lawrence Stroll miatt van az istállónál.

Mike Krack csapatfőnök a védelmébe vette versenyzőjét, a szakember szerint az autót érintő változtatások nehezítik meg a kanadai dolgát.

"Tény, hogy veszített kicsit a versenyképességéből, és ennek okát mindenképpen meg kell értenünk. Először viszont a megfelelő dolgokon kell változtatnunk, hogy lássuk, valóban javul-e tőle a teljesítménye" - árulta el Krack.

Lance Stroll számára már rengeteg nehézséget hozott a 2023-as idényForrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Stroll megítélése szerint a gyengébb teljesítménye hátterében a különböző fejlesztések mellékhatásai állnak.

"Voltak olyan irányok a filozófia terén, az aerodinamikai fejlesztések terén, melyek nem feltétlenül hozták azt az előrelépést, amilyet vártunk tőlük. Szóval most ezt próbáljuk megérteni, és igyekszünk olyan dolgokat hozni az autóra, melyek visszaviszik azt a korábbi karakterisztikájához, amikor az autó még kiszámíthatóbb volt és könnyebb is volt vezetni" -írta meg a motorsport.com, mit nyilatkozott Stroll, akinek a helyzetét nehezíti, hogy mindeközben kétszeres világbajnok csapattársa, a 42 éves Fernando Alonso remekül boldogul az autóval.