Társoldalunk:

Máris új szerződést kaphat az F1 sztárpilótája

2023.10.15. 10:32

A Ferrari pilótája, a spanyol Carlos Sainz 2024-ben jelenlegi szerződése utolsó évébe lép, de a Szingapúrban futamgyőztes pilóta szerint hamarosan tárgyalhatnak az új szerződésről.

Carlos Sainz a katari futam előtt elmondta, sosem volt kétséges, hogy a tárgyalások megkezdődnek, hiszen remek a kapcsolat a felek között.

Sainz és Charles Leclerc szerződése is 2024 végéig szól, de a spanyol már elmondta, rendezett viszonyokkal kezdené az új szezont. A csapatot vezető Fred Vasseur korában azt mondta, az a legfontosabb, hogy az autó fejlődjön, a szerződésekkel még ráérnek foglalkozni.

Sainz lett az egyetlen pilóta, aki nem Red Bull-lal nyer idén futamot, de szerinte ettől függetlenül korábban sem volt kétség a szerződéshosszabbítás lehetősége felől.

"Itt akarok lenni közép vagy hosszabb távon is, efelől mindkét fél magabiztos. A dobogós helyek csak megerősítik mindazt, amit eddig is tudtunk. A tél jó alkalom lehet a megegyezésre, hogy közösen folytassuk, hiszen itt szeretek versenyezni. Szeretnék egyre közelebb jutni a világbajnoki címhez itt" - mondta Sainz.