Társoldalunk:

Rettegnek az újabb kínos bukástól a Mercedesnél

2023.10.15. 15:49

A Forma-1 következő állomása az Egyesült Államokban, Austinban lesz október 20. és 22. között. A Mercedesnél félnek az Amerikai Nagydíjtól, ugyanis attól tartanak, hogy ismét lemaradnak a dobogóról.

A szezonban hulámzó teljesítményt nyújtó Mercedesnél arra számítottak, hogy a pálya vonalvezetése miatt Katarban erősek lesznek, azonban a futam elején a saját csapattársával harcoló Lewis Hamilton a saját hibája miatt kiesett, George Russell pedig Lando Norris mögött jócskán lemaradva végzett a negyedik helyen.

"Nagy kérdés, hogyan fog teljesíteni az autónk Austinban. A pálya egyáltalán nem hasonlít Katarra, sokkal agresszívebben bánik a gumikkal az aszfalt és nagyon könnyű túlmelegíteni a gumikat" -számolt be a motorsport.com, a Merecedes vezető mérnökének, Andrew Shovlinnak az aggodalmairól.

Lewis Hamilton a Katari Nagydíjon már az első körben feladni kényszerült a futamotForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

A legjobban a gyors kanyarok miatt aggódunk, mert a Red Bull és a McLaren is az ilyen típusú kanyarokban erős. Szerencsénkre sok a lassú kanyar is, jó lehet az autónk, de nehéz megmondani, hogy bármelyik területen is kiemelkedünk-e majd a mezőnyből" - tette hozzá a 49 éves brit szakember.