Társoldalunk:

Felmentette a bíróság a Hamiltonra sértő megjegyzést tevő háromszoros világbajnokot

2023.10.14. 14:11

Felmentette egy brazil bíróság, így nem kell kifizetnie az első fokon kiszabott súlyos büntetést sem Nelson Piquet-nek, aki még 2021-ben nevezte "kis fekete fickó"-nak Lewis Hamiltont.

Piquet a 2021-es Brit Nagydíjon Max Verstappennel történt ütközés után használta a félreérthető "neguinho" kifejezést a hétszeres világbajnokra, ami után azonnal beperelte őt egy brazil jogvédő csoport, rasszizmussal vádolva.

Piquet azzal védekezett, hogy ez a kifejezés nem a bőrszínre utal, csupán általánosságban jelent, fickót, személyt, véleménye szerint bárkire használható. Egyébként nem sokkal a per tárgyát képző kijelentés után az egykori háromszoros világbajnok gyorsan bocsánatot is kért mindenkitől, akit a félreérthető kifejezéssel megbántott volna.

A bíróság első fokon még a jogvédőkek adott igazat, és Piquet-t 5 millió brazil real (kb. 360 millió forint) megfizetésére kötelezték. A korábbi bajnok és ügyvédei fellebeztek, másodfokon pedig a bíróság már neki adott igazat, így nem kell megfizetnie a horribilis büntetést.