Társoldalunk:

Ricciardo üzent, visszatér a Red Bullhoz

2023.10.13. 16:52

Daniel Ricciardo a zandvoorti balesetét követően a jövő heti austini futamon ülhet újra Forma-1-es autóba, ám még előtte visszatér korábbi csapatához, a Red Bullhoz.

Az ausztrál versenyző az osztrák istálló harmadik számú versenyzője, ám jelenleg a Red Bull testvércsapatánál, az AlphaTaurinál versenyez kölcsönben. A Holland Nagydíjon kezét törő pilóta Katarban még nem vállalta a visszatérést, de az Alpha Tauri ügyvezető igazgatója, Peter Bayer arról számolt be a héten, hogy Austinban már ismét a nyolcszoros futamgyőztes fog rajthoz állni Liam Lawson helyett.

Ricciardo azonban már az Amerikai Nagydíj előtt visszatérhet, ugyanis most hétvégén, október 14-én Nashville-ben fog részt venni egy Red Bull-bemutatón, ami az első alkalom lesz, hogy F1-es autót vezet a balesete óta. Minderről a Red Bull közösségi oldalán számolt be egy videóüzenetben, ahol elárulta, hogy nagyon különleges show-ra készül, ami után még még táncolni fog.

Nem ez lesz az első alkalom egyébként, hogy Ricciardo a 2018-as távozása óta visszatér a Red Bullhoz, ugyanis júliusban a silverstone-i gumiteszten már beülhetett az RB19-be, miközben egye több jel mutat arra, hogy jövőre átveheti majd a mexikói Sergio Pérez helyét az energiaital-gyárosoknál.