Társoldalunk:

Ezért büntették meg háromszor is a Katari Nagydíjon a rengeteget hibázó F1-es pilótát

2023.10.12. 11:39

A Katari Nagydíjon Pierre Gasly három ötmásodperces büntetést is kapott pályaelhagyás miatt. Az Alpine pilótája magára vállalta a felelősséget és nyilvánosan elismerte, hogy nagyot hibázott.

A 27 éves francia versenyző az első ötmásodperces büntetést egy kiállásnál töltötte le, míg a másik kettőt a vasárnapi futam végén adták az idejéhez, így végül a 12. helyen zárt.

Nem volt jó napom. Túl sokat hibáztam a pályahatárokkal és ez 15 másodpercembe került. Csak magamban lehetek csalódott, mert nyilván csak pár centiméterről van szó, ami semmiség, de nagy árat fizettem érte és így lecsúsztam a pontokról, szóval tanulnom kell ebből" - nyilatkozta Gasly.

Pierre Gasly sok hibát vétett KatarbanForrás: AFP/Ben Stansall

"Nincs kifogásom, mindenki ezen a pályán versenyzett és egyértelműen túl sokszor hagytam el a pályát. Nem tudom, mennyi lehetett összesen, de mindig két lépéssel mögötte voltunk a történéseknek és nem volt emiatt könnyű" - tette hozzá az Alpine pilótája, akit a többiekhez hasonlóan szintén nagyon megviselt a rekkenő hőségben rendezett verseny.

Az év legkeményebb futama volt. Iszonyatos hőség volt az autóban, komoly nehézséget jelentett, de tudtam, hogy ez lesz. Nagyon keményen edzek és én vagyok az egyik legjobb fizikai állapotban a paddockban, szóval általában örülök az ilyen körülményeknek, és tudom, hogy mindenkinek kihívás ez. Tanulnom kell ebből a történetből" - írta meg a motorsport.com, miként élte meg az embert próbáló futamot a francia versenyző.