Társoldalunk:

Az óriási siker után máris jön a következő Forma-1 Kiállítás, ujjonghatnak a magyar rajongók!

2023.10.11. 12:42

Az óriási sikernek köszönhetően a Forma-1 és az F1 Exhibition nevű szervezet kedden este bejelentette, hogy 2024. február 2-án Bécsben máris megnyílik az újabb kiállítás.

A METAStadt nevű kiállítási területen sorra kerülő esemény a tavasz végéig 3000 négyzetméteren várja a látogatókat, áll az F1 honlapján megjelent hírben.

A Forma-1 rajongói, ahogy idén Madridban, úgy jövőre az osztrák fővárosban találkozhatnak a sportág történetét bemutató, Volt egyszer egy Forma-1 nevet viselő szekcióval, ahol a szervezők szerint korábban még soha, sehol nem látott fényképek segítségével tehetnek majd utazást az F1 elmúlt közel hetven évében.

A Pilóták és párbajok szekcióban a legnagyobb legendák, és persze a legnagyobb rivalizálások kerülnek fókuszba, míg Dizájn forradalom rész az F1 technikai, technológiai fejlődésébe enged bepillantást.

A DesignLab egy Forma-1-es csapat gyárába "ad belépőt", míg a Túlélés szekcióban többek között látható lesz Romain Grosjeannak a 2020-as Bahreini Nagydíjon kiégett Haas versenyautója, ami az F1 elmúlt éveinek egyik legdrámaibb balesetét hivatott feleleveníteni, illetve bemutatni, hogy a fejlesztések, hogy mentették meg a pilóta életét.

Zárásként pedig a Pit Wall szekció várja majd a rajongókat, ahol a versenymérnökök és a csapatfőnökök szemszögéből láthatják a Forma-1 történetének legemlékezetesebb pillanatait.

A madridi F1 Exhibition spanyolország leglátogatottabb időszakos kiállítása volt 2023-ban, és Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója biztos benne, hogy a bécsi esemény is hasonlóan sikeres lesz. A jegyárusítás október 23-án 10 órakor kezdőik azok számára, akik addig regisztrálnak az oeticket.com oldalon. A teljes körű értékesítés két nappal később, október 25-én indul.