Társoldalunk:

Verstappen szerint ennél az F1-es csapatnál van a legjobb pilótapáros

2023.10.10. 22:29

Az immár háromszoros világbajnok Max Verstappen szerint jelenleg a McLaren csapatánál található a mezőny legjobb versenyzőpárosa.

Verstappen a Katari Nagydíjon újabb versenyt nyert, de már a szombati sprintfutam során elért eredményével bebiztosította karrierje harmadik vb-győzelmét. A holland pilóta elismerően beszélt a Red Bull elsőszámú üldözőjévé váló McLarenről, amelynek pilótái az elmúlt hétvégén is nagyszerűen teljesítettek, ugyanis a vasárnapi futamon dobogós helyezést szereztek.

"A McLarenek ma is gyorsak voltak. Muszáj volt nyomnom. Egyértelműen kemény verseny volt ez. A kemény gumin is vesztettem némi időt, az utolsó két-három körben a forgalom is hátráltatott. És volt egy lassú kerékcserém is a végén. Szóval nagyon közel voltak hozzám" - írta meg az m4sport.hu, mit nyilatkozott Verstappen, akinek ezúttal csak 5 másodperc volt az előnye a célban a megszokott 20-30 helyett.

"A McLaren nagy előrelépéseket tesz egész évben, és nekünk muszáj lesz javulnunk egy kicsit, talán még idén, de főként jövőre. Úgy gondolom, ők a legkiegyensúlyozottabb csapat a mögöttünk lévő többiekhez képest. Szerintem az övék a legjobb versenyzőpáros is. Szóval igen, nagyon jól működnek, és érdekes lesz az év vége, ahogy a következő év kezdetén is látni, hogy ki hol tart" -méltatta a holland a McLarenes Oscar Piastrit és Lando Norrist, bár azért a Katari Nagydíj vasárnapi futamán sem volt nagy veszélyben az újabb győzelme.