Társoldalunk:

Alonso az életéért sírt volna, ha ezt vele csinálják

2023.10.10. 11:09

Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke keményen odaszólt a pilótáját, Charles Leclercet veszélyeztető spanyol legendának.

Emlékezetes, hogy a Katari Nagydíj 33. körében Alonso a 2-es kanyarban kicsúszott, majd a kavicságyon átvágva nagy tempóval tért vissza a pályára, és azonnal támadásba is lendült Charles Leclerc ellen, azonnal a versenyív felé kormányozva az autóját. A monacói kitért ugyan, de az FIA vizsgálatot indított Alonso ellen veszélyes visszatérés címén, ám időbüntetést nem szabott ki rá, csak figyelmeztette.

Vasseur szerint nehéz elképzelni, hogy fordított helyzetben a kétszeres világbajnok spanyol veterán csendben maradt volna.

Ha fordított lett volna a felállás, szerintem Fernando sokkal hangosabb lett volna a rádióban, telesírta volna azzal, hogy az élete veszélyben volt, és így tovább... - mondta a francia, aki megerősítette, Alonso manővere igenis veszélyes volt.

Az 5. helyen célba érő Leclerc becsületére legyen mondva, nem panaszkodott Alonso manővere miatt, csupán annyit mondott, hogy a spanyol annyira messze volt, hogy szerintem nem is látott engem akkor. Aztán visszatért, és nem a legjobb módja ez a pályára való visszatérésnek, de szerintem egyáltalán nem látott engem.

A futam után nyilatkozó Alonsót is egyedül az bántotta, hogy megsérült az autója alja, így nem volt esélye komoly támadásra Leclerckel szemben.