Társoldalunk:

Büntetéseket osztott ki az FIA, változott a katari sprintfutam végeredménye

2023.10.07. 22:32

A Forma–1-es Katari Nagydíj szombati sprintfutama után a versenyfelügyelők megbüntették a Ferrari pilótáját, Charles Leclerc-t, valamint az Aston Martin versenyzőjét, Lance Strollt.

Már a pénteki időmérőn és a szombati sprintkvalifikáción is több köridőt töröltek pályakiszélesítés miatt, mivel a FIA biztonsági intézkedésből utólag úgy határozott, hogy a pálya határai 80 centiméterrel beljebb kerülnek a 12-es és 13-as kanyarban. A pálya határainak betartása azonban sem sikerült mindenkinek, két versenyzőt, Leclerc-t és Strollt is öt másodperces időbüntetéssel sújtották többszöri pályaelhagyás miatt.

A Ferrari monacói pilótája így hiába ért célba a hetedik helyen, a büntetéssel kicsúszott a pontszerzők közül és csupán a 13. lett. Stroll pedig a 13. helyről a 15. pozícióba csúszott hátra, bár a pontszerzés szempontjából a kanadai új helyezése nem oszt, nem szoroz.

Leclerc hátracsúszásával Alexander Albon egy helyet két pontot gyűjtött, míg Fernando Alonso nyolcadik helyezéssel pontot szerzett a sprintfutamon.