Társoldalunk:

Kirúgathatja a fiát a Forma-1-ből az Aston Martin tulajdonosa

2023.10.06. 17:12

Sajtóhírek szerint az Aston Martin Forma–1-es csapatának tulajdonosa, Lawrence Stroll eladhatja az istállót, ami a fia, Lance Stroll karrierjét is nagyban befolyásolhatja.

Sokan úgy vélik, hogy a kanadai pilóta csak azért van évek óta a sportágban, mert édesapja a csapattulajdonos, és ha ez igaz, akkor az f1-insider.com információja alapján súlyos döntésre készül Lawrence Stroll.

Az Aston Martin névadó szponzora, az Aramco után ugyanis a teljes csapat irányítását átvehetik a szaúd-arábiaiak az üzletembertől, és ebben az esetben a csapattárs Fernando Alonsóhoz képest 127 pontos hátrányban lévő Lance Stroll jövője finoman szólva is bizonytalan. A jövő évi szezonra az Aston Martin már bejelentette a kanadait, de a szerződésének hossza bizonytalan, így ha igazak a sajtóhírek, nem kizárt, hogy 2024-et nem vele kezdi meg a csapat.

Az egyik hiba a sok közül: Lance Stroll balesetet szenvedett a szingapúri Q1 végén, amely a futamon való elindulásába is kerültForrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

A német lap szerint az Aston Martin ára minimum 800 millió euró lehetne. Az f1-insider.com úgy tudja, az eladást segítheti, hogy Lawrence Strollban már nincs motiváció, hogy a rengeteget hibázó fia motorsportos pályafutását támogassa, ugyanakkor az Aston Martin cáfolta, hogy a tulajdonos az istálló eladására készül.