Társoldalunk:

Leclerc csak egyetlen esetben hagyná ott a Ferrarit

2023.10.05. 16:42

A Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc kiáll szeretett csapata mellett, és csak abban az esetben távozna a Scuderiától, ha már egyáltalán nem hinne a projektben.

Leclerc 2019 óta a Ferrari pilótája, de világbajnoki címet még nem tudott nyerni az olasz istállóval. Az idei szezon a Red Bull félelmetes dominanciája mellett még nehezebb a Scuderia számára, amely 2023-ban Carlos Sainz révén egyetlen alkalommal, Szingapúrban tudta elcsípni az első helyet.

A monacói pilóta esetleges távozása régóta téma a nemzetközi sajtóban, ám Leclerc-nek esze ágában sincs elmenekülni, elmondása szerint gyerekkora óta a vörös autóhoz húzza a szíve. 

A Ferrari különleges. Amikor elmegyek hozzájuk, körbejárom a gyárat, beszélek az emberekkel, valami igen különlegeset érzek és értem, mekkora szenvedély ez és mennyit jelent nekik, ahogy az is, hogy látják a pilótát" - mondta Leclerc a The Race-nek adott interjújában.

Charles Leclerc a Ferrari pilótájaként szeretne nagy sikereket átélniForrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

A tavalyi év első felében még a Red Bullt és Max Verstappent megelőzve a tabella élén állt a Ferrari, azonban azóta visszaesett, az idei szezonban pedig még nem volt esélye arra, hogy megszorongassa az osztrákokat.

"Általánosságban az a trend, hogy elég sokat szenvedtünk. Még egy hétvége alatt is voltak nagyon jó és nagyon nehéz edzéseink. Ez nagyon nehéz volt számunkra, mert pilótaként így pokoli bonyolult egy bizonyos beállítást találni, mert az autó viselkedése edzésről edzésre változik" - tette hozzá a monacói, aki csak egyetlen esetben távozna szeretett csapatától.

Én úgy tekintek erre, hogy csak akkor fogok elgondolkodni a távozáson, amikor már nem hiszek a projektben, mert az ilyen helyzetekben, ha nem hozod ki magadból a legtöbbet, akkor a csapatnak sem tudsz annyit segíteni, mint amennyit kellene.Azonban jelenleg egyáltalán nem ez a helyzet. Annyira hiszek a projektben, mint korábban még soha. Egyelőre tehát tiszta a helyzet, és az is tiszta, hogy nyerni akarok. Hiszek a projektben és szerintem jó irányba haladunk" - írta meg a motorsport.com, miként látja saját és csapata jövőjét Leclerc.