Társoldalunk:

Komoly nehézségre számíthatnak a gumikkal a pilóták Katarban

2023.10.05. 10:06

A 2021-es első Katari Nagydíjhoz hasonlóan idén is nehézségekre számíthatnak a Forma-1-es pilóták a hétvégi futamon - figyelmeztetett a Pirelli. 

Valtteri Bottas szenvedte meg leginkább az abroncsok hibáját, 30 kör után defekt miatt kellett kiállnia, és a Pirelli szerint idén sem számíthatnak sok jóra a versenyzők. 

Maria Isola hangsúlyozta, mivel az autók most nagyon különböznek a néhány évvel korábbiaktól, ráadásul a pálya is teljesen megújult, főleg a módosított szegélyeknek köszönhetően. 

A 2021-es Katari Nagydíj után idén is gondok lehetnek a gumikkalForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

"Papíron a pálya főbb jellemzői ugyanazok maradtak, de nyilvánvaló, hogy az elmúlt két évben végrehajtott változtatások azt jelentik, hogy az első katari nagydíjról gyűjtött adatok csak viszonylag hasznosak, ez az elsődleges kihívás. A második a pálya karakterisztikájából fakad, Silverstone-hoz és Suzukához hasonlóan itt is gumigyilkos kanyarkombinációk teszik majd próbára az abroncsokat."

További nehézség a sprintfutam visszatérése a hétvégén. 

"Pénteken már csak egy óra szabadedzés áll rendelkezésre az ideális beállítás megtalálására, és hogy ez még problémásabb legyen, az FP1-et napközben, a nap legmelegebb szakában rendezik meg, nem pedig a versennyel egy időben, amikor hűvösebb lesz."