Társoldalunk:

A korábbi F1-es pilóta keményen kritizálta Charles Leclerc-t

2023.10.04. 18:24

A korábbi Forma-1-es pilóta, Ralf Schumacher komolyan kritizálta a Ferarri monacói pilótájának, Charles Leclerc-nek a teljesítményét.

Hiába már az idei az 5. teljes szezonja a Ferrarinál a monacóinak, a 2023-as éve egyértelmű visszalépés a számára. A szezon elején még bajnokaspiráns volt, addig idén még futamot sem nyert, és mindössze az egyéni bajnokság 6. helyén áll a megszerzett 135 pontjával.

A Sky német kiadásának szakkommentátoraként dolgozó Schumacher szerint a maranellói istállónak többet kellene elvárnia az ötszörös futamgyőztestől, aki a Ferrari idei autója miatt számos alkalommal feszegeti a határait, és néha alapján lépi is túl azokat.

Charles Leclerc szezonja hatalmas csalódásForrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Szerintem Leclerc karrierje egy fontos válaszúthoz érkezett – nyilatkozta a Jordan, a Williams és a Toyota egykori pilótája a racingline.hu besámolója szerint. – Magára kell koncentrálnia, mert nem lehet örök ígéret, aki hiába gyors, sosem képes a jó teljesítményre. Charles mindent megtesz annak érdekében, hogy ő jelentse a különbséget, de emiatt néha túllépi a saját határait is, és hibákat vét. Sainz jelen pillanatban sokkal jobb formában van."