Társoldalunk:

Hamilton csapattársa a Mercedes egyenlőtlen bánásmódjáról beszélt

2023.10.04. 14:13

George Russell úgy véli, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nagyobb tiszteletet tanúsított csapattársa, Lewis Hamilton iránt, amikor csatlakozott az istállóhoz.

Wolff a 2013-as szezon elején vette át a Mercedes irányítását, éppen akkor, amikor Hamilton is a csapathoz került. A brit pilóta hat világbajnoki címet szerzett az Ezüstnyilaknál, és ez idő alatt három különböző csapattársa volt. A legújabb George Russell, aki ugyan 2014 óta, azaz 16 éves korától kezdve a Mercedes pilótaprogramjában szerepelt, előbb a Williams színeiben lett F1-es versenyző, és csak 2022 óta erősíti a Mercedes Forma–1-es csapatát.

Russell a Beyond the Grid podcastben elmondta, az ő érkezésekor teljesen más volt Wolff hozzáállása, mint anno Hamilton esetében.

Russell és Wolff közös munkája 2014 óta tartForrás: DPPI via AFP/Dppi

„Amikor Lewis és Toto egy csapathoz kerültek, Lewis már világbajnok volt és megasztár. Talánnagyobb tiszteletet mutatott Toto Lewis felé, amikor ő csatlakozott, mert Toto akkor még teljesen új volt a Forma–1-ben. Akkoriban Toto volt az újonc, Lewisnak pedig rutinosként hatalmas hírneve volt. Velem eközben 16 éves koromban Toto maga íratott alá szerződést – mondta Russell, aki hozzátette, rengeteg tanáccsal segítette Wolff az ő pályafutását, és amellett, hogy a főnöke, a barátja is. – Susie-val [Wolff felesége] és vele nagyon jó a kapcsolatunk Carmennel [Mundt, Russell barátnője] is nagyon jó a kapcsolatunk, sok időt töltünk együtt, közös tevékenységeket végzünk, együtt vacsorázunk, és sokszor látjuk őket.

Szóval, ő a főnököm, de egyben a barátom is."