Társoldalunk:

Verstappen felfedte elképesztő teljesítményének titkát

2023.10.03. 17:50

A Red Bull Forma-1-es csapatának holland pilótája úgy véli, hogy sikereiben kulcsfontosságú szerepet játszik a higgadt személyisége, ugyanis szerinte emiatt képes mindig a legjobb eredményeket elérni a pályán.

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen 2023-ban zsinórban 10 győzelmet aratott, eddig pedig 16 futamból 13-t megnyert, így karnyújtásnyira került ahhoz, hogy már a hétvégén bebiztosítsa újabb vb-címét Katarban. Bár kívülről nézve könnyednek tűnhet az RB19-el dominálni a mezőnyben, a holland pilóta kijelentette, hogy cseppet sem az. Verstappen szerint a gondolkodásmódjának és a nyugodt hozzáállásának köszönheti azt, hogy mindig képes a legtöbbet kihozni magából a pályán.

Végig nagyon következetesnek kell lenned egy szezon során, nem kapcsolhatsz ki a hétvégéken, mindig ott kell lenned fejben. Ezt nem mindig könnyű kivitelezni. Néha van olyan, hogy egy hétvége nehezebben kezdődik a számunkra, de a lényeg, hogy hogyan hozzuk ki magunkból a maximumot egy nehéz helyzetben" – mondta Verstappen a Red Bull Mind Set Win című podcastjében.

A pilóták gyakran beszélnek a mentális felkészülés jelentőségéről, amivel előnyhöz juthatnak a versenytársakkal szemben, de Verstappen ragaszkodik ahhoz, hogy számára az a kulcs, hogy mindig nyugodt marad a stresszes helyzetekben is.

Max Verstappen szerint a higgadtsága a sikerének egyik legnagyobb titkaForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Én vagyok vagyok az, aki mindig azt mondja, hogy "majd meglátjuk, mi lesz", aztán eltelik egy hét, vagy két hét, de utána sem igazán aggódom. Mindig csak szeretném élvezni az adott pillanatot, nem azon akarok aggódni, hogy mi lesz két hét múlva. Minden ember másképp működik, szóval ez nem olyan dolog, hogy nálam bevált, akkor biztos, hogy másnál is be fog. Ez a sport és az élet szépsége, nem igaz? Nagyon sok különböző ember van, akik egymástól teljesen eltérően dolgoznak, de a nap végén mégis hasonló dolgokat érhetnek el" – ecsetelte a harmadik világbajnoki címére hajtó versenyző.