Társoldalunk:

Hamilton nyíltan beszélt a Ferrarival történt kapcsolatfelvételről

2023.10.03. 08:47

A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Lewis Hamilton elárulta, volt egy-két beszélgetése a Ferrari képviselőivel, mielőtt ismét aláírt volna a Mercedeshez.

A brit sztár átigazolásáról azt követően keringett számos pletyka, hogy a szezon eleji gyengébb eredmények után látványosan halogatta új szerződése aláírását a német csapatnál. Miután azonban ez végre megtörtént, már nyíltan beszélhet a korábbi ajánlatokról, például a Ferrari megkereséséről.

Nem titok: az olaszok hosszú ideje udvarolnak neki, és időnként úgy tűnt, Hamilton is hajlana a váltásra, de mégsem született egyezség. A német Blick bulvárlap kérdésére, miszerint kapott-e a Ferraritól szerződést, amit csak alá kellett volna írnia, Hamilton határozottan válaszolt: 

Soha!

Majd hozzátette:

"Az nem titok, hogy volt néhány teljesen hétköznapi beszélgetésünk, hiszen sok nagyszerű embert ismerek a csapatból. De soha nem éreztem magam készen arra, hogy Olaszországba költözzek."

Arról, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke "trükkös"-nek nevezte a tárgyalásaikat, Hamilton így beszélt.

"Nem ez volt az első eset, hogy órákon át beszéltük végig a részleteket, különösen a promóciós megjelenéseim terén volt sok tisztázni való. Egyébként nagyon könnyű vele tárgyalni, mert egy kiváló vezető."

Hamilton azt is elárulta, hogy nem csak az ügyvédeivel olvastatja el a szerződéseket.

"Természetesen én is elolvasom ezeket, hiszen szeretem tudni, hogy mit írok alá. Habár napokba telik, mert több mint 200 oldal, akár egy rohadt vaskos könyv" - válaszolta nevetve.