Társoldalunk:

Retteghetnek a pilóták, elviselhetetlen hőség várható az F1-es Katari Nagydíjon

2023.10.02. 13:26

Október 6. és 8. között rendezik meg az idei F1-es Katari Nagydíjat, ahol eldőlhet a világbajnoki cím sorsa. A hétvége során az időjárás várhatóan csapadékmentes lesz, azonban óriási hőségre kell számítaniuk a pilótáknak. 

Az előttünk álló hétvégén a száguldó cikrusz Katarba látogat, ahol futamgyőzelem esetén a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen megszerezheti pályafutása harmadik világbajnoki címét. A Közel-Keleten az esőtől nem kell tartaniuk a versenyzőknek, azonban arra fel kell készülniük, hogy rekkenő hőség várja majd őket.

A pénteki szabadedzésen közel 40 fokos hőmérséklet és 30 km/órás szélerő várható, de ez esti időmérőre mindkettő mérsékeltebbé válik, azonban a 33 fok sem mondható kevésnek. Az előrejelzések szerint a szombati sprintkvalifikáción 37-38 fok körüli hőségre lehet számítani és a szél is felerősödhet, az esti sprintfutamon már valamivel kedvezőbbek lesznek a körülmények.

Ami a vasárnapi futamot illeti, a motorsport.com beszámolója szerint 33 fok körüli meleg várható, a szélerő viszont csak 18 km/óra körül alakulhat.