Társoldalunk:

Verstappen megdöbbentő dolgot mondott Michael Schumacherről

2023.09.30. 12:24

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Japán Nagydíj után Michael Schumacherhez hasonlította a címvédő Max Verstappent. Most megérkezett a holland válasza, ami sokakban kelthet csalódást.

Verstappen elképesztő idényt fut, óriási fölénnyel vezeti a világbajnokság összetett pontversenyét, olyannyira, hogy akár már a jövő hétvégi Katari Nagydíj sprintfutamán megszerezheti harmadik világbajnoki címét.

Az idényben megdöntötte Sebastian Vettel egy idénybeli 9-es győzelmi sorozatát, miután Miamitól Monzáig sorozatban tíz futamot nyert. Erre a dominanciára találta azt mondani a négyszeres világbajnok Vettel, hogy őt Michael Schumacher legkáprázatosabb időszakára emlékezteti. 

Vajon példaképe volt-e a hétszeres világbajnok német legenda az egyelőre még kétszeres bajnok hollandnak, kíváncsiskodott utóbbinál a RacingNews365.com. Nem biztos, hogy erre a válaszra számítottak.

Különösebben senkinek nem voltam soha a rajongója. Elismertem mindenkinek a sikereit, de ennyi. Csak arra vágytam, hogy egy nap én is versenyeket nyerjek és a dobogón állhassak. Mindannyian mások vagyunk, és mindenki máshogy közelíti meg a Forma-1-es karrierjét" - mondta a szokásos érzelgősséggel Verstappen.

"Ha mind egyformák lennénk, az elég unalmas lenne. Persze a legnagyobbak sikerei egészen elképesztőek, amiből lehet inspirációt meríteni. De eszemben sincs őket vagy bárkit másolni. A világ folyamatosan változik, minden időszak más, ezt is figyelembe kell venni" - zárta gondolatmenetét Verstappen.