Társoldalunk:

Kit kellene szerződtetnie a Red Bullnak? Eddie Jordan meglepő névvel állt elő

2023.09.29. 15:31

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan meglepő névvel állt elő, amior arról kérdezték, hogy szerinte melyik versenyzőt lenne érdemes Sergio Pérez helyére szerződtetni.

Sergio Pérez szerződése a Red Bull Racing csapatánál a 2024-es szezon végén jár le, azonban nem lehet százszázalékos biztonsággal kijelenteni, hogy a mexikói versenyző a következő szezon végéig a Milton Keynes-i istállónál marad. A korábbi Forma-1-es csapatfőnök Eddie Jordan szerint a Red Bullnak meg kellene lépnie a váltást, és vagy 2024-re, vagy 2025-re ülést kellene adniuk Liam Lawsonnak, aki kifejezetten erős bemutatkozó futamokon van túl az F1-ben - írja a Motorsport.

Liam Lawson jó megoldás lenne a Red Bullnak Eddie Jordan szerintForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Lawson folyamatosan jól teljesít egy olyan kocsival, aminek nem kellene ott lennie. Pontokat szerzett Szingapúrban és mindig elemében van. Lawson esélyt érdemel a Forma-1-ben. Az a véleményem, hogy ha lecserélik Checót, akkor egy olyan pilótát hoznék a helyére, aki előtt fényes jövő áll. Szerintem Lawsont kellene választani a testvércsapattól. Onnan érkezett Vettel is, és Lawsonban megvan a potenciál. Szerintem jövőre vagy az azt követő évben neki kellene vezetnie a Red Bullt."

Eddie Jordan nem rejtette véka alá a véleményétForrás: Getty Images/COATES/Coates

Jordan emellett azt is elmondta, hogy nagyon sokra tartja Oscar Piastrit, aki az első helyen lenne a listáján a Red Bull helyében – azonban a fiatal ausztrál pilótával 2026 végéig szerződést kötött múlt héten a McLaren.