Társoldalunk:

Sebastian Vettel és Jenson Button jövőre csapattársak lehetnek

2023.09.27. 10:50

A német Auto Motor und Sport értesülései szerint Sebastian Vettel 2024-ben elindulhat a Le Mans-i 24 órás autóversenyt is magába foglaló endurance-világbajnokságon (WEC).

A négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel 2022 végén vonult vissza, hogy a családjára koncentráljon, és idén valóban nem szerepel egyetlen sorozatban sem. A Japán Nagydíjon azonban végig ott volt a paddockban, és Németországban már tudni vélik, hogy (részben ennek hatására) fontolgatja a versenyzésbe való visszatérést a 36 éves pilóta.

„Még semmi sincs aláírva vagy eldöntve. De ott van az agyam hátuljában az ügy. Még van időm arra, hogy döntsek. Ha egy ponton arra a következtetésre jutok, hogy nem bírom versenyzés nélkül, akkor újra versenyezni fogok" – mondta Vettel Szuzukában.

Vettel állítólag a Jota Sport csapatával tárgyal, amely Porsche márkájú autóval indul el a WEC sorozatban. Az Auto Motor und Sport ráadásul arról értesült, hogy akár két korábbi F1-es pilóta is lehet Vettel csapattársa, hiszen a Jota Robert Kubicával és Jenson Buttonnel is egyeztet már.