Társoldalunk:

Mégis visszatér a megalázott Forma-1-es pilóta

2023.09.27. 12:15

Nyck de Vries 2024-ben a Forma–E-ben szereplő Mahindra Racing pilótája lesz: már az új szerződést is aláírta a csapatával.

A 28 éves holland pilótát idén 10 futam után kirúgta a Red Bull testvércsapata, az AlphaTauri a Forma–1-ből, miután nem teljesítette az elvárt szintet és a vezetés nem látta a versenyzőn a fejlődést. A távozása után De Vries nem térhetett vissza a Mercedeshez tartalékversenyzőként, és a jövőbeli tervei nem voltak tisztázottak, így az is felvetődött, hogy visszavonul az autóversenyzéstől.

Szerdán azonban az indiai Mahindra Racing bejelentette, hogy jövőre ismét a Forma–E-ben fog versenyezni a sorozat 2021-es bajnoka, méghozzá a svájci Edoardo Mortara csapattársaként.

Igazán izgalmas csatlakozni egy olyan nagy autógyártóhoz, mint a Mahindra, és képviselni őket a Forma–E-ben – mondta De Vries, akinek ez lesz  negyedik szezonja az elektromos sorozatban. – Különösen izgatott vagyok a csapat jövőbeli tervei miatt. Az alap már erős, és a csapatnak minden adottsága megvan a sikerhez. Úgy gondolom, hogy a továbbiakban még több potenciált tudunk majd kihozni a projektből és a szervezetből, ezért nagyon vonzó volt számomra, hogy részese legyek ennek a folyamatnak."