Társoldalunk:

Sergio Pérez édesapja durván kritizálta a Red Bullt, már a fia távozásáról beszélt

2023.09.27. 15:22

Noha a szezon elején még azt állította, hogy egyforma autókkal versenyez a Red Bull két pilótája, a közelmúltban Antonio Pérez kifakadt arra, hogy mennyire egyenlőtlenül bánik a csapat a fiával és Max Verstappennel.

Négy versenyhétvége után Sergio Pérez és Max Verstappen 2-2 futamgyőzelemmel állt a szezonban, ám míg azóta a holland 11 sikert ért el, a mexikóinak egy sem sikerült.  Pérez édesapja, Antonio fél éve még dicsérte a csapatot az egyenlő feltételek biztosításáért, most viszont már úgy nyilatkozott, hogy az RB19-est egyértelműen Verstappen kedve szerint alakították.

„Minden Max köré van építve, neki [Sergio Péreznek] pedig tiszteletben kell ezt tartania. Az autó Maxra van hangolva, aki szereti, ha nagy a tapadás elöl, míg Checo inkább a hátsó tapadást preferálja, így egy olyan autót kell vezetnie, melyet Maxra szabtak" – nyilatkozta Antonio Pérez az Esto nevű mexikói lapnak.

Édesapja szerint Péreznek egy Verstappennek kedvező autót kell vezetnieForrás: AFP/Simon Wohlfahrt

A mexikói pilóta szerződése a jövő év végéig szól a Red Bullnál, Antonio Pérez pedig amondó, hogy az akkor 34 éves fia igenis kelendő lesz a piacon, pláne mert Red Bull úgyis a folytatásban is csak második számú pilótaként fogalkoztatná.Checo második az összetettben, és pontosan ezért szerződtették a Red Bullhoz. Csak egy világbajnoknak van hely. Óriási rajongóbázisa van szerte a világon, és ő az egyetlen versenyző Latin-Amerikából. A világon bármelyik márka boldog lenne vele."

Forrás